Čarobnost štirih okusov

Food tasting: morje, čokolada & vinsko doživetje

Food tasting:

morje, čokolada & vinsko doživetje

Čaka te:

4x morski grižljajčki Restavracije Tabor
4x pairing s slovenskimi vini
5x praline iz Molinet hiše čokolade
2x pairing z lokalnimi žganji

Te mika, da se nam pridružiš tudi ti? Čaka te nepozaben večer, ki je kot nalašč za druženje v dvoje oziroma s tvojo najljubšo skupino prijateljev. In z nami, seveda! Dobrodošli v eni najboljših morskih restavracij v Sloveniji – Restavraciji Tabor. Najprej nas bo z nasmehom pričakala Mateja, sommelierka 2. stopnje, ki je skupaj s svojo ekipo skrbno pripravila prvi del večera. Poleg morskih gurmanskih užitkov nas čaka tudi popotovanje po slovenskih vinorodnih deželah. Spoznali bomo nekaj naših vrhunskih vin, se podali v čudovito vinsko klet in spoznali skrite kotičke restavracije, kamor kot gost ne zaideš prav velikokrat. Nadaljevali bomo s pravim čokoladnim doživetjem »from bean to bar« in okušali selekcijo 5 pralin skupaj z lokalnimi žganji. Maks nam bo skozi več kot 20 let dolgo družinsko tradicijo izdelovanja pralin predstavil svet čokolade, brez katere marsikdo ne zna živet. Si med njimi tudi ti? Se že veselimo tvoje družbe!

Trajanje: 2.5 – 3 ure
Cena: 60 EUR / osebo
Vsak četrtek ob 18.00

Prijave na www.restavracija-tabor.si
Skupine (6+ oseb) po predhodnem dogovoru preko info@restavracija-tabor.si sprejmemo tudi v drugih terminih.

Lokacija: Podbrezje 246, 4202 Naklo

Spoznaj gostitelja večera

Mateja iz Restavracije Tabor

Mateja iz Restavracije Tabor

Ena najboljših morskih restavracij v Sloveniji, Restavracija Tabor, že več kot tri desetletja sprejema goste, da dnevno uživajo v svežih ribah in drugih morskih specialitetah, toplini, gostoljubnosti in vrhunski postrežbi. Vedno vas z nalezljivim nasmeškom pozdravi Mateja, lastnica in sommelierka 2. stopnje, ki vsako običajno kosilo ali večerjo zna spremeniti v nepozabno doživetje. S tremi Vivi srčki ter tremi Falstaff vilicami nagrajena restavracija tudi tebe vabi na čaroben zelen vrt, v čudovito vinsko klet ali na pravo chefs table doživetje.

Maks iz Molinet hiše čokolade

Maks iz Molinet hiše čokolade

Da družini Pogačnik brez čokolade živeti ni je bilo jasno že leta 1999, ko je Molinet prvič ugledal svet. Zgodbo je začel Uroš, ki je čokoladno ustvarjalnost vzljubil do te mere, da je v domači hiši odprl delavnico. Čokoladno preobleko so v Molinetovi delavnici med drugim dočakale tudi ikonične zelene Elanke. Kljub temu, da je družinska zgodba dobila novo preobleko, so praline še vedno ročno izdelane skrbno izbranih Uroševih recepturah, ki jih na čase s svojo kulinarično kilometrino začini njegov sin Maks – drugi član gostiteljskega dueta našega kulinaričnega večera.

Se sprašuješ, kaj je združilo Matejo in Maksa?

Maks je svojo gostinsko pot začel že zelo zgodaj, pri rosnih 16 letih. Učil se je le od najboljših kuharskih mojstrov v naši okolici in tako ga je pod zanesla tudi v Restavracijo Tabor. Skoraj pet let je bil član Matejine restavracijske ekipe, od koder ga je pot vodila v domačo delavnico. Pred dobrimi dvemi leti je namreč z veliko podpore Taborjeve ekipe zbral pogum za nadaljevanje družinske tradicije. Od takrat so še vedno tesno povezani in skupaj ustvarjajo nove okuse, projekte in doživetja za goste iz celega sveta. Med drugim te ob koncu kosila ali večerje v Restavraciji Tabor razveselijo tudi z Moliet(ovimi) pralinami.

KONTAKT:
Restvracija Tabor
Podbrezje 246, 4202 Naklo
info@restavracija-tabor.si
www.restavracija-tabor.si

Molinet hiša čokolade
Lipnica 10, 4245 Kropa
maks@molinet.si

Rezervacija

12 + 3 =

Kje smo

Restavracija Tabor
Podbrezje 246, 4202 Naklo, Slovenija

Kontakt

Email: info@restavracija-tabor.si
Telefon: +386 4 53 30 131

Delovni čas

Sreda
12:00 - 22:00
Četrtek
12:00 - 22:00
Petek
12:00 - 22:00
Sobota
12:00 - 22:00
Nedelja
12:00 - 18:00

Sledite nam

APARTMENTS
Call Now
Directions